Hjortpastrami
November 26, 2023
Nu lanseras Fin Svensk Ketchup på svenska råvaror
November 28, 2023

November 26, 2023

Hemmakrogen Husmor Lisa Fine Home Dining firar tio år

Lisa Lönner Pulkkinen är civilekonomen från Handelshögskolan som sadlade om och utbildade sig till kökschef på Restaurangakademien i Stockholm. Sedan tio år tillbaka driver Lisa framgångsrikt den exklusiva hemmarestaurangen Husmor Lisa, en mix av hemmamiddag och fine dining, i skärgårdsvillan på Resarö utanför Vaxholm. Ett populärt koncept, särskilt företag och grupper som anländer i båt till egna bryggan.

”Vi har en vacker plats på jorden. Med all kunskap om bär, blommor, skog och örter jag ärvt att mamma och mormor, och porslin, konstnärliga dukningar, servetter och möbler samt den lite uppsluppna, värmländska berättartraditionen har jag förstått, om jag litar till återvändande gäster, att jag levererar något speciellt i restaurangsverige. Inte alltid så finputsat men en delikat borgerlig hemmamiddag nära naturen och med smaken i fokus” säger Lisa Lönner Pulkkinen.

Visionen är att laga mat på det Lisa odlar i sin trädgård och plockar runt hörnet. Mat och råvaror bevaras med naturliga metoder för att serveras året om. Sedan starten tillverkar Lisa också matprodukter och de säljs nu på utvalda butiker under varumärket Finaste Lisa. Alltid en fem rätters avsmakningsmeny som överraskar gästen, med vinpaket eller alkoholfritt dryckespaket gjort på bär och örter från trädgården. Drink på örter och blommor från trädgården inleder middagen.

Efter några lugnare år fick Husmor Lisa en renässans under Covid och i år firar restaurangen tio år. Det uppmärksammas med generösare öppettider och några temamiddagar. I december gör Lisa sitt mycket uppskattade handgjorda julbord som varit med från start, numera i sju tallriksserveringar.

ÖPPETTIDER:

Fredag och lördag varannan vecka med vissa undantag under hösten:

8, 9 september Skördemiddag

22, 23 september Skördemiddag

6, 7 oktober Temamiddag TIO rätter med Champagne

28 oktober Temamiddag vilt och svamp

17, 18 november Tema svensk fågel

Hela december onsdag-lördag Tema egenodlat, hemgjort julbord 

Bord bokas på mail till Lisa lisa@husmorlisa.se och mer information finns här:

www.finastelisa.se

För mer information, vänligen kontakta:

Antia Lindström, PR-konsult och agent

Lisa Lönner Pulkkinen, 070 – 200 94 14 eller lisa@husmorlisa.se

Lisa Lönner Pulkkinen är civilekonomen från Handelshögskolan som sadlade om och utbildade sig till kökschef på Restaurangakademien i Stockholm. Sedan tio år tillbaka driver Lisa framgångsrikt […]