Koncept

Husmor Lisas unika restaurangkoncept

Dinera i vår vackra matsal

Jag dukar upp på ärvt porslin och med dukar och servetter som min konstnärliga mormor gjort. I min familj har vi alltid bjudit till middag och fest och en snygg bordsdukning hör därtill. Bordsdekorationerna kommer från naturen utanför. Det gör sitt till för miljön att du har skärgården rakt utanför fönstret – vårt hus är från 1905 och byggt i jugendstil som sommarnöje åt en Stockholmsfamilj. Var du än befinner dig så finns havet därute och naturen är vacker och vild – en inspiration för kocken och en njutning för dig som gäst.
Huset ligger precis vid vattnet och vi har renoverat det varsamt under de senaste åren, utvecklingen fortsätter ständigt och maken har alltid ett projekt på gång.

Öppettider

Restaurangen är öppen för sällskap 8 personer eller fler året runt. På sommaren serverar vi fem rätters middag på terrassen med havet åt alla håll på utvalda datum öppet för bokning alla sällskapsstorlekar. I december dukar vi upp vårt populära egenproducerade julbord på utvalda datum. Är ni ett sällskap eller företag som väljer att äta minst tre rätter med vinpaket alternativt matlagningsaktivitet kan ni boka alla dagar i veckan, kontakta oss för offert. Här finns ett eget lugn och en fin miljö att mötas i. Havet och naturen ger er en underbar stämning. Det går förstås att anlända med båt till vår egen brygga men det är också bilväg hela vägen fram.

Kemikaliefritt och ett eget kretslopp

Restaurangen drivs som ett eget litet kretslopp för att undvika kemikalier och leva i harmoni med naturen. Vi utgår från naturen runtomkring för inspiration till mat. Här slänger vi inte något i onödan utan månar om att använda alla delar av råvaran. Det finns en balans i hur vi komponerar menyn med hänsyn till naturens sätt att fungera. Vi städar också utan kemikalier. Matavfallet komposteras och blir till ny jord för våra odlingar.

Säsongen ger vad den ger

Vi serverar en säsongens fem rätters meny med vinpaket. Här utgår vi från vad som finns att få tag på just nu i närheten – det är jag envis med. Det innebär att menyn kan variera efter grönsaksland och väder. På sommaren har vi en à la cartemeny. Bokar ni ett sällskap tar jag fram en meny som passar ert sällskap.

Vårt mål är 90% närproducerat

Maten läggs upp med naturens egna organiska former, dekorerat med ätbara blommor och blad från skogen och trädgården. Jag gör också egna produkter som är ett sätt att bevara bra råvaror över säsongen och förutom att jag använder dem i matlagningen så kan du köpa med hem.

Mathantverk

Den kända Resaröketchupen på handskållade lokala tomater finns både i min gårdsbutik men också i några handplockade delikatessaffärer samt på diverse Bondens marknader runt om Stockholm, bland annat den egna på torget i Vaxholm förstås. Andra produkter är rökt ost, charkuterier, smör, rökt olja, krydd- och blomsalt, marmelader och chutneys av olika slag.

Egna odlingar i liten skala

Du hittar inte mycket importerat på mina menyer om det inte skulle vara för någon unik småskalig produkt från Italien, Frankrike eller Spanien förstås… men även till dessa kök kan jag hitta lokala råvaror. Skogen, skärgården och vår örtagård ger oss det vi behöver och vi är helt självförsörjande på kryddor.

Slow food på riktigt

Vi har 24 platser i restaurangen inklusive chefs table i vårt eget privatkök. Här sitter du och ser in i restaurangköket och kan prata med kocken, bokas separat i kalendern. Det kan ibland vara något längre väntetid än på andra etablissemang – å andra sidan lagas en del av maten à la minute – köttet väljer vi noga ut från våra bönder och steker direkt till dig och det blir godare! Med få platser kan vi köpa från mindre producenter.

Naturliga drycker

Husmor Lisa har fullständiga rättigheter, vi kombinerar maten med lämpliga småskaliga viner efter tillfälle, gärna naturviner som odlats och producerats utan kemikalier – och vi har många spännande, lokalproducerade eller hemkokta alkoholfria alternativ. När det kommer till starkare drycker så är de hemkryddade snapsarna och drinkarna med Husmor Lisas nordiska örter en spännande upplevelse. Alla med mystiska historier bakom…

Italiensk stämning

Jag serverar och presenterar maten ofta maten själv eller med min personal, vi berättar ingående om vår matfilosofi och alltid med en gnutta humor. I vår familj har vi alltid varit lite italienska – högljudda, pratsamma och samtidigt högst kvalitetsmedvetna… det kommer du förmodligen att märka vid ditt besök hos oss.