Mat och whisky i kombination – provning i skärgårdsmiljö

05 maj Mat och whisky i kombination – provning i skärgårdsmiljö

Provning av svenska whiskysorter – med mat därtill

Fredag den 22 maj kl 19 hos Husmor Lisa på Resarö, Vaxholm

 

husmorlisa

Västerbotten Royale m trattisar (531x800)

 

 

 

 

Sverige håller på att utvecklas till en whiskynation av rang och Husmor Lisa Rök och kök anordnar i samarbete med Nordic Whisky Capital en provning av fem utvalda whiskysorter från svenska destillerier, allt från helt nytt destillat till den mest lagrade man kan få tag på i Sverige. Whisky är en unik dryck som kräver tid och nu ligger många fantastiska sorter på lagring runt om i Sverige.

Håkan Jarskog från Nordic Whisky Capital berättar om whiskyproduktion och vad som utmärker svensk whisky jämförelsevis med andra nationer. Han spanar också i framtidens whiskyproduktion i Sverige. Lisa lagar fem små rätter som i smak är anpassade till de olika whiskysorterna.

Provningen kostar 495 kronor, efteråt finns möjlighet att boka bord i restaurangen (vid fint väder på terrassen) för att äta middag.

Provningen börjar kl 19.00 och är klar ca kl 20.30

Boka på www.husmorlisa.se i bokningskalendern, på mail bokning@husmorlisa.se eller på Bookatable. Ange om ni vill äta middag efteråt.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.