Husmor Lisa startar upp restaurangen i sommar

04 maj Husmor Lisa startar upp restaurangen i sommar

Husmor Lisa startar restaurangen igen – helglunch och middag på uteserveringen och hämtmat samt öppet hela sommaren

Lisa Lönners restaurang Fine Home Dining i familjens hus vid vattnet med egna odlingar på Resarö öppnar upp sin verksamhet igen. Med anledning av Covid19-krisen är Lisa bunden till hemmet och efterfrågan lokalt på Lisas matlagning har ökat då många arbetar hemma, därför kom idén att öppna restaurangen igen. Lisa öppnar den stora uteserveringen för lunch och middag på alla helger i april och maj med en begränsad kapacitet för att hålla avstånden. Lisa öppnar upp restaurangen igen för bokning under sommaren men följer rekommendationer kring avstånd.

– Det känns hemskt hur denna kris påverkar våra småföretag, särskilt inom besöksnäringen, så även mig. Det är så bra att vi får ha öppet och våra vanliga rutiner räcker enligt myndigheterna. Så länge jag och min familj håller sig fortsatt friska och min verksamhet efterfrågas känner jag att det är rätt att öppna upp i den mån det går och jag avser också att köra fullt ut igen under hela sommaren i linje med de beslut som tas av myndigheterna framöver. Vi bevakar utvecklingen dag för dag, säger Lisa.

Normalt tar uteserveringen 40 personer. För att vara säker och eftersom Lisa lagar mat och nu till en början också diskar själv för att minimera alla risker, tar Lisa högst 16 personer åt gången. Detta säkerställer ett avstånd på minst 2 meter mellan sällskapen. Alla äter samma meny, efter säsong och tillgång på lokala råvaror, såsom konceptet alltid sett ut hos Husmor Lisa. I sommar kan restaurangen komma att hålla öppet alla helger beroende på utvecklingen.

– Det känns roligt att gästerna kommer tillbaka och uppskattar min matlagning, det är lite att gasa sig igenom krisen och hitta nya lösningar, säger Lisa som annars till vardags arbetar med kommunikation igen.

Öppettider lördag lunch 12-13, fredag och lördag middag 16-18 (ankomsttider)

Husmor Lisa levererar hämtmat frukost, lunch och middag i området Resarö/Vaxholm.

Bokningar sker med SMS på 070 200 94 14

Om Husmor Lisa Fine Home Dining

Husmor Lisas koncept är att leverera gastronomi med trädgård och skog som skafferi i en vacker hemmiljö med inspiration från släktens tradition av fina middagar. Att dessutom arbeta med ett totalt kretslopp utan svinn och kemikaliefritt har alltid varit viktiga mål för matlagning och produkter hos Husmor. Restaurangen var öppen året runt fram till 2017 då den också var då med i White Guide och fick uppmärksamhet för sitt unika koncept, men Lisa stängde med hänsyn till familjen under 2018. Sedan dess har restaurangen varit öppen för sällskap endast.

 

Allt görs för hand in house och Lisa säljer även mathantverksprodukter. I verksamheten arbetar normalt Lisa, som själv lagar maten, serviceansvarig Frida Rosén och Lisas bror Lars Lönner, ett team som blivit populärt. Husmor Lisa äger och driver också det kvinnliga kocknätverket TakeOver Sverigeturné som fortsätter gästspela runt om i landet och är sponsrat av Martin & Servera. Lisa arbetar också som konceptutvecklare och kommunikationsrådgivare åt olika varumärken.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.