Husmor Lisa startar RESTAURANG HEMMA HOS LISA

23 jan Husmor Lisa startar RESTAURANG HEMMA HOS LISA

Husmor Lisa startar RESTAURANG HEMMA HOS LISA – från jord till bord i skärgården

DSC_1044 (572x640)Vaxholm den 10 december: Husmor Lisa, matbloggare & mathantverkare på Resarö i Vaxholm, har byggt ett godkänt restaurangkök hemma i sekelskiftesvillan vid vattnet och startar nu RESTAURANG HEMMA HOS LISA. Med odlingar utanför dörren och vattnet framför fönstret kan man vid ett fåtal utvalda tillfällen komma hem till Lisa och äta en säsongsbaserad, totallokal meny. Råvarorna hämtas i trädgården, från bönder i trakten eller från Husmor Lisas sortiment av traditionella nordiska inläggningar. Lisa driver också en mat- och trädgårdsstudio.

Här äter man på ärvda, slitna möbler med dukningar som min konstnärliga mormor skapade. Jag har alltid ställt till med vackra och goda middagar och när jag bestämde mig för att byta karriär till husmorskock kom jag på att istället för att leta lokal så skapar jag en plats för mat & odling här hemma, säger Lisa.

I skärgården har man alltid varit mångsysslare för att kunna överleva. Husmor Lisa som länge bloggat om att följa säsongen, skapa ett eget kretslopp hemma och laga mat på traditionellt vis utan tillsatser ville skapa en restaurang där hela råvarukedjan är nära. Lisa har alltid lagat mat och lagt in bär, svamp & grönsaker vid sidan av en hektisk media- och kommunikationskarriär. Efter att ha varit med i Halv åtta hos mig för 4 år sen föddes Husmor Lisa.

Jag vill visa att det går att bli kock för en kvinna i 45 års ålder. Husmorsmetoderna som jag lärt mig sedan barnsben är ju nu allt mer trendiga. Min restaurang hemma är lite av Halv åtta hos mig-idén i en professionell förlängning, säger Lisa.

Huset, byggt 1905 i skärgårds-jugendstil, ligger vid vattnet med egen brygga, endast 35 minuter från centrala Stockholm. Lisa bedriver odlingar i trädgården, i grannens gamla handelsträdgård och vid Engarn. Målet är att i princip allt på bordet ska hämtas från odlingarna eller från bönder i trakten. Lisa har skapat Bondens egen Marknad i skärgården. Läckerheter som vaktelägg & vaktelkött från Tjärdalen fågel, ostar från Rindö eller Löfsta Gårdsmejeri samt kött från Lundkovallkött och Östervåla finns på menyn. Lisas egna odlingar av gammaldags nordiska perenna kryddörter och blommor, vilka också säljs vidare till andra krogar bland annat Stadshuskällaren, ser till att tallriken smakar är vacker och smakar gott.

Istället för att specialisera mig gör jag allt från jord till bord – men i liten skala, så som man gjorde förr. Det är ett nytt sätt att tänka där gästen ska veta precis vad de får. Jag har märkt att kunderna verkligen lämnar tid för en berättelse om råvaran, säger Husmor Lisa.

Restaurangen har öppet endast vid specifika, utvalda tillfällen. Företag och grupper kan boka exklusiva events & kurser. Lisa arrangerar mat- och trädgårdskurser med andra kockar.

Här bokar du: http://husmorlisa.se/restaurang-i-mitt-vardagsrum/

För ytterligare information, kontakta:

Lisa Lönner Pulkkinen: 070 200 94 14. www.husmorlisa.se http://husmorlisa.blogspot.com

Om Husmor Lisa

Husmor Lisa driver en plats för naturlig odling, förädling och matlagning i sitt hem på Resarö, Vaxholm i Stockholm skärgård. Husmor Lisa säljer handgjorda matprodukter baserade på gammaldags inläggningsmetoder samt catering baserad på lokala skärgårdsprodukter. Husmor Lisa är officiell blogg för Årets kock 2013, började blogga 2009 med sikte på att byta karriär till mat & odling samt driver Bondens egen Marknad i Skärgården.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.