Fine Home Dining återöppnar i sommar 2019

10 jun Fine Home Dining återöppnar i sommar 2019

 

 husmorsbild4

Husmor Lisa öppnar igen:

Fine Home Dining på Resarö sommaren 2019

Lisa Lönner, grundare av Husmor Lisaoch TakeOver Sverigeturné, öppnar åter sin restaurang Fine Home Dining i hemmet på Resarö sommaren 2019. Restaurangen med godkänt restaurangkök helt integrerat i familjens skärgårdsvilla, fortsätter med samma matfilosofi där odlingarna utanför är basen. Gästerna äter på familjens porslin och vackra dukningar skapade av Lisas kreativa mormor och mamma.

 

  • Det har varit svårt att säga nej när så många läst om oss och ringer och vill komma och äta, därför vill jag kunna erbjuda utvalda dagar. För familjens skull kan jag inte ha öppet för ofta, säger Lisa.

 

Gästerna känner väl igen teamet, Lisa står själv i köket och för service och dryck står Frida Rosén, hos Lisa sedan starten. I disken återfinns Lisas bror Lars Lönner. Ett sammansvetsat team som levererar familjekänslan med många historier om allt från familjens ättiksgurkor, mamma Ullas giftiga snapsörter till diverse Värmlandshistorier.

 

Lisa arbetar fortsatt kretsloppsbaserat och använder de flesta delar på det hon plockar, inklusive rötter, blast och blommor. Köket skapar kreativt med det som för dagen finns att plocka i skog och mark för att hålla nere svinnet, precis som man alltid gjort i familjen. Det är en grund för nollsvinn-filosofin, här finns ingen meny.

 

Vinerna är naturliga och kommer helst från mindre producenter, öl från Waxholms bryggeri. Alkoholfria drycker gör Lisa själv på blommor, bär och örter från trädgården. Inte längre ett ovanligt koncept, det speciella i Lisas restaurang är dock läget den riktiga hemkänslan av att sitta i någons matsal och bli serverad en restaurangmeny med familjens historia därtill.

 

Sommarmenyn innehåller några nyheter men också klassiker som rökt aborre fiskad nere på bryggan med flädergelé, pavlova med smultron, vildros och violgranité samt hängmörad biff med hela rotsellerin i olika texturer.  Den grillade eldosten från Ostmakeriet på Rindö, äppelträrökt av Lisa med syltad tomat från växthuset i olika färg samt tre sorters basilika från verandan är förstås med.

 

Det går att ta båt till Lisa, antingen med egna båten eller med Resarö sjötaxi från Vaxholm och gå av på familjens brygga.

 

Torsdag den 27 och fredag den 28 juni

Fredag den 5 och lördag den 6 juli

Måndag-onsdag den 15-17 juli

Lördag den 3, 10, 17 och 24 augusti.

För ytterligare information, kontakta lisa@husmorlisa.seeller -4670 200 94 14

champagnematlagning2

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.