Det spirar i rabatterna – restaurangen byter till vårmeny

30 apr Det spirar i rabatterna – restaurangen byter till vårmeny

Nu byter vi till vårmeny i restaurangen. Första svenska sparrisen från Gotland har kommit in och ogräsen är lagom späda att laga mat på. Jag gör en ogrässoppa med både nässlor, ramslök, löktrav och kirskål. Serveras förstås med vaktelägg från Tjärdalen fågel!

Vit sparris är en favorit och kombineras med hemrökt löjrom, marconiamandel och mina underbara vilda violer. Dessa återkommer också i en dessert där jag kombinerar violerna med lakrits. De är så mycket mer smakrika än de odlade och har en vacker blå färg. En och annan av mina svarta brokvioler börjar också titta upp.

Missa inte heller sparristemat i restaurangen den 10 maj!

Mer om menyn på http://husmorlisa.se/restaurang-i-mitt-vardagsrum/

Allt går så snabbt nu så håll utkik på hemsidan, nya råvaror kommer in hela tiden. Välkomna.

Lisa

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.